Hans van de Waarsenburg & Jan Hendrix - Paricutín

 

Zijn eerste reis naar Mexico bracht dichter Hans van de Waarsenburg naar de staat Michoacán, op weg naar de vulkaan Paricutín. Hij maakte deze reis met de in Mexico-City wonende beeldend kunstenaar Jan Hendrix.
Tijdens deze tocht hield hij een dagboek bij, dat na thuiskomst in een la verdween. Dit verslag van een enerverende tocht door het binnenland van Mexico is naast een reisdagboek ook het verhaal van een inspirerende vriendschap.

De omslag is een originele zeefdruk (50 cm x 67 cm) van Jan Hendrix, oplage 100 exemplaren.

 

  Liesbeth Huijer  

 

Jan Hendrix - Paricutin

Zeefdruk: Jan Hendrix

 

 

Boekgegevens

Tekst: Hans van de Waarsenburg
Zeefdruk: Jan Hendrix

Samenstelling Riët Amesz, Hans van Eijk
Vertaling Peter Boreas
Vormgeving Edwin Smet
Met dank aan Eva Tas Foundation

ISBN 978-94-92401-22-9
Formaat: 22x27 cm
92 pagina's
Oplage: 100 exemplaren
Prijs: € 50,00

 

Hans van de Waarsenburg (1943-2015) publiceerde vele dichtbundels, waaronder Een Rijbroek uit Canada, Keuze uit de gedichten 1965-2015 (Amsterdam, 2016). Hij kreeg diverse literaire prijzen, waaronder de Jan Campertprijs en las zijn gedichten op internationale festivals in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika en Indonesië.

Jan Hendrix (1949) woont en werkt sinds 1978 in Mexico. Hij ontving de ‘Order of the Aztec Eagle’ voor zijn werk. Het werk (zeefdrukken, architecturale installaties, glasetsen) komt voort uit zijn fascinatie voor landschappen, het firmament, de zee. Hij werkte samen met diverse schrijvers en dichters. Solo- en groepstentoonstellingen vonden plaats in Mexico, Europa, Verenigde Staten, Azië en Afrika.

 

 

terug «