Home

 

- Alle boeken

- Azul Art

- azul international magazine

- Ook bij ons verkrijgbaar

 

Bestellen

 

Contact

 

Nieuwsbrief

Aanmelden »


 

 

Hans Amesz en Jan Honout

Eva Tas

altijd weer Auschwitz

Een biografische schets, gewijd aan Eva Tas. Zij behoort tot de befaamde eerste groep leerlingen van het Amsterdamse Vossius Gymnasium die een vooraanstaande plaats zullen gaan innemen in het naoorlogse Nederland, en die zij later bij verschillende gelegenheden opnieuw tegenkomt.
Veel medescholieren ziet ze echter nooit meer. Zij worden vergast, onder meer in Auschwitz.

Als studente sluit ze zich aan bij de antifascistische beweging. Tijdens de oorlog verliest ze haar vader. Hij geeft zijn leven om zijn zoon uit de handen van de Duitsers te redden. Maar als Appie, met Eva op de vlucht, wordt neergeschoten, blijkt dat offer tevergeefs.

Met haar pen als wapen staat zij als hoofdredacteur van het Auschwitz Bulletin in de frontlinie van de naoorlogse strijd tegen het fascisme en vóór de joodse kampslachtoffers.

De stichting die haar naam draagt, zet zich in voor auteurs die waar ook ter wereld en op welke manier dan ook worden beperkt in hun vrijheid. Dat was Eva Tas' laatste bijdrage aan haar levensdoel: Nooit meer Auschwitz.

Bekijk het boek > hier

Reacties pers

Volkskrant
De Volkskrant wijdde in de editie van 4 mei 2011 een hele pagina aan Eva Tas en het boek.
Lees het artikel > hier

NRC Handesblad
In 'De voorproef', de rubriek van Elsbeth Etty in de zaterdagkrant van 16 april, stipt ze o.a. het boek over Eva Tas aan.

Boekgegevens

Auteurs: Hans Amesz en Jan Honout
ISBN: 978 94 90687 10 6
Formaat: 15x22 cm
176 pagina's
Prijs: € 12,50

 

terug «