Home

 

- Alle boeken

- Azul Art

- azul international magazine

- Ook bij ons verkrijgbaar

 

Bestellen

 

Contact

 

Nieuwsbrief

Aanmelden »


 

 

Michelle Bracke & Merlijn Huntjens

Flat

FLAT is een rusteloze reis door de obscure uithoeken van het menselijk brein en tegelijkertijd een ode aan die obscuriteit. Met taal, muziek en beeld weten Merlijn Huntjens en Michelle Bracke het bewolkte brein in kaart te brengen zonder erin te snijden.

We volgen de kronkelende gedachten van een persoon die zich veilig van de massa heeft genesteld op de bovenste etage van een flat. Hoog boven het dagelijks gepeupel laat de persoon zijn woelige wezen kruipen door het verleden, heden en toekomst. Dat lukt hem bepaald niet zonder bloedsporen achter te laten. De mens, de natuur, de kosmos, de gehele schepping: hij lust ze graag geblendeerd met een scheutje melancholie. Terwijl het denkende schedelvlees probeert om de mens en zichzelf te begrijpen, komen we er langzaam achter dat Merlijn Huntjens en Michelle Bracke de mens en zijn gedragingen eigenlijk hardhandig terzijde schuiven en reduceren tot louter hersenprocessen. Wat overblijft, is zoiets als luttel leemte, hol als de massa die op mieren lijkt als je hoog woont.

Binnen is het veilig, binnen is het goed.

Boekgegevens

Tekst: Michelle Bracke & Merlijn Huntjens
ISBN: 978 94 90687 87 8
Formaat: 20x25 cm
526 pagina's
nur 306
Prijs: € 15,00

 

 

 

Michelle Bracke (Heerlen, 1983) schreef eerder samen met Merlijn Huntjens Flat, een multimediaproject (Azul Press, 2014).
Zij is mederedacteur van het literaire tijdschrift Ochtendlicht.

     
 

Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) is dichter en een afgestudeerd toegepast psycholoog. Naast zijn bezoeken aan verschillende landelijke poetry slams houdt Merlijn zich bezig met poëtische projecten en crossovers.

Hij heeft een duidelijke, steeds veranderende visie op poëzie. Experimenteren binnen poëzie is naar zijn idee een mooi woord voor zoeken, maar niet weten waarnaar. Zodoende blijkt poëzie steeds vaker parallel te lopen met zijn levensloop.

 

terug «