Home

 

- Alle boeken

- Azul Art

- azul international magazine

- Ook bij ons verkrijgbaar

 

Bestellen

 

Contact

 

Nieuwsbrief

Aanmelden »


 

Lies van Gasse en Bas Kwakman - Een stem van paardenhaar  

Lies van Gasse & Bas Kwakman

Een stem van paardenhaar

In 2012 reisden dichter/beeldend kunstenaar Lies van Gasse en Bas Kwakman, directeur van Poetry International Rotterdam en beeldend kunstenaar, samen met een internationale groep dichters door Mongolië. Ze namen deel aan het poëziefestival Altan Guruus, dat niet alleen in de hoofdstad Ulaanbaatar, maar ook in kleine steden, dorpen en zelfs eenzame tenten in de Gobi-woestijn werd gehouden. Toen bleek dat beiden de overweldigende indrukken al tekenend en schrijvend verwerkten, besloten ze om samen een boek te maken. Een stem van paardenhaar levert een uniek en persoonlijk beeld op van een reis door een land met een betoverende schoonheid.

 

Recensies

Een fascinerende, oogverslavende bundel
Meander literair e-zine

Lees de hele recensie > hier

De samenwerking tussen Lies Van Gasse en Bas Kwakman is, mede dankzij de perfecte vormgeving door Edwin Smet bijzonder geslaagd te noemen.
Een mooie verwerking van een gedenkwaardige kunstreis.
De Boekensalon.nl
Lees de hele recensie > hier

Lies Van Gasse en Bas Kwakman hebben een bundel gepubliceerd die het gros van de festivalliteratuur ver overstijgt
Poëziekrant
Lees de hele recensie > hier

 

Boekgegevens

Lies van Gasse - poëzie en beeldend werk
Bas Kwakman - proza en beeldend werk
128 blz. / 20 x 25 cm
Geïllustreerd / full color
€ 25,95
ISBN 978-94-90687-83-0

 

 

 

Auteurs

 

  Lies van Gasse (1983), is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze schreef de bundels Hetzelfde gedicht steeds weer, Brak de waterdrager en Wenteling. Met Brak de waterdrager won ze de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor poëzie, met Wenteling werd ze genomineerd voor de Pernathprijs. Van Gasse profileert zich ook met mengvormen van poëzie en beeld. Zo verraste ze met de graphic poems Sylvia en Waterdicht, waarvan de tekeningen werden getoond op Watou 2011. Samen met Annemarie Estor schreef ze aan het multimediale epos Hauser

 

  Bas Kwakman (1964) is opgeleid als beeldend kunstenaar en docent kunstgeschiedenis. Na aanvullende studies op het gebied van Marketing en Cultureel Management werkte hij als organisator en manager bij diverse culturele instellingen. In 1996 was hij medeoprichter en redacteur van Tortuca, een tijdschrift en uitgeverij voor literatuur en beeldende kunst. Vanaf 2003 werkt Kwakman als directeur bij Poetry International Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in Nederlandse en internationale uitgaven over beeldende kunst en poëzie en in 2012 verschenen enkele verhalen en tekeningen van zijn hand in het boek Queens of the Secret Garden (Villa Augustus).

 

Enkele pagina's uit het boek

 

 
     
 
     
   

 

terug «