Home

 

- Alle boeken

- Azul Art

- azul international magazine

- Ook bij ons verkrijgbaar

 

Bestellen

 

Contact

 

Nieuwsbrief

Aanmelden »


 

 

Arnoud Rigter

De onaangebroken stad

‘De onaangebroken stad’ portretteert Eindhoven als stad van moderniteit en maakbaarheid. Het vertelt over de ontwikkeling van katholieke dorpen, via hardwerkende industriestad tot een internationaal georiënteerd techniek- en designcentrum. Deze verandering van tijdsgeest schijnt niet slechts typerend voor de lichtstad. Rigter toont zich een vrijzinnig stadsdichter. Hij schrijft variërend van toegankelijk naar vervreemdend, van geëngageerd naar humoristisch, zoekend naar een plek voor de ‘kosmofobische’ mens. Arnoud Rigter (1978) studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij publiceerde o.a. in Hollands Maandblad, Deus ex Machina, Ballustrada en de bloemlezing 25 Jaar Nederlandstalige poëzie 1980-2005. In 2011 verscheen ‘Het duimzuigend fossiel’. ‘Speels, muzikaal en creatief, spannend qua tekst en voordracht, een eigenzinnige visie op de stad’. Stadsdichtjury 2007

Boekgegevens

Gedichten: Arnoud Rigter
ISBN: 978 94 90687 50 2
Formaat: 16x22 cm
56 pagina's
nur 306
Prijs: € 10,00

 

 

Dichter

 

 

Arnoud Rigter (1978): dichter, kunstenaar, allesmenger. Zijn werk gaat in verschillende richtingen, maar heeft eenvoudigweg de intentie één existentiële zonnesteek door uw stuit te laten gaan. Sinds zijn afstuderen als architect (2004, TU/e), richt hij zich op poëzie, performance, beeldend werk en combinaties daarvan.

Drie multidisciplinaire bundels zijn via deze site verkrijgbaar: Zoek de zeesnuiver (2013), Het duimzuigend fossiel (2011) en De onaangebroken stad (2010).

De afgelopen tien jaar deed hij ruim vierhonderd optredens.
Gedichten verschenen in ruim honderd bladen en bloemlezingen (o.a. in De Gids, nY, DWB, Awater, Hollands Maandblad, Digitale Bibliotheek Nederland, Deus ex Machina, Kluger Hans, Ballustrada, Versindaba en nrc.nl).
Regelmatig werkt hij met muzikanten en filmmakers, zoals bij project IKEGO.

Hij was stadsdichter van Eindhoven en ben betrokken bij uitgeverij Opwenteling waarvoor hij b.v. de Opwentelmanifesten schreef. Verder schreef hij in opdracht voor o.a. Perdu, museum De Pont, Provincie Noord-Brabant, Muziekcentrum Frits Philips, Mest, Het Eindhovens Dagblad en Dutch Design Week.
Verder is hij rollenspel-acteur, Enneagram-trainer, derwisjdanser en mens.

 

terug «