Home

 

- Alle boeken

- Azul Art

- azul international magazine

- Ook bij ons verkrijgbaar

 

Bestellen

 

Contact

 

Nieuwsbrief

Aanmelden »


 

Hans van de Waarsenburg - Paricutin  

Hans van de Waarsenburg

Paricutín

Zijn eerste reis naar Mexico bracht dichter Hans van de Waarsenburg naar de staat Michoacán, op weg naar de vulkaan Paricutín. Hij maakte deze reis met de in Mexico-City wonende beeldend kunstenaar Jan Hendrix.
Tijdens deze tocht hield hij een dagboek bij, dat na thuiskomst in een la verdween. Dit verslag van een enerverende tocht door het binnenland van Mexico is naast een reisdagboek ook het verhaal van een inspirerende vriendschap.

De omslag is een originele zeefdruk (50 cm x 67 cm) van Jan Hendrix, oplage 100 exemplaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans van de Waarsenburg - Paricutin

Boekgegevens

Tekst: Hans van de Waarsenburg
Zeefdruk: Jan Hendrix

Samenstelling Riët Amesz, Hans van Eijk
Vertaling Peter Boreas
Vormgeving Edwin Smet
Met dank aan Eva Tas Foundation

ISBN: 978-94-92401-22-9
Formaat: 22x27 cm
92 pagina's
nur 508
Prijs: € 50,00

 

 

Rechtstreeks bij onze uitgeverij

 

 

Hans van de Waarsenburg (1943-2015) publiceerde vele dichtbundels, waaronder Een Rijbroek uit Canada, Keuze uit de gedichten 1965-2015 (Amsterdam, 2016). Hij kreeg diverse literaire prijzen, waaronder de Jan Campertprijs en las zijn gedichten op internationale festivals in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika en Indonesië.

Jan Hendrix (1949) woont en werkt sinds 1978 in Mexico. Hij ontving de ‘Order of the Aztec Eagle’ voor zijn werk. Het werk (zeefdrukken, architecturale installaties, glasetsen) komt voort uit zijn fascinatie voor landschappen, het firmament, de zee. Hij werkte samen met diverse schrijvers en dichters. Solo- en groepstentoonstellingen vonden plaats in Mexico, Europa, Verenigde Staten, Azië en Afrika.

 

 

   

 

 

 

terug «