Home

 

- Alle boeken

- Azul Art

- azul international magazine

- Ook bij ons verkrijgbaar

 

Bestellen

 

Contact

 

Nieuwsbrief

Aanmelden »


 

Menno Wigman - De vrede moe  

Diana Scherer & Menno Wigman

De vrede moe / The Peace Weary

Tegen het eind van de negentiende eeuw beweerde de Franse dichter Mallarmé dat alles op de wereld bestond om uit te monden in een boek. Hij had misschien net zo goed kunnen beweren dat elk boek bestaat om weer een ander boek voort te brengen.

'De vrede moe' is geboren uit 'Moord in Rotterdam' (1994), een boek met een stuk of honderd indringende politiefoto’s uit de periode 1905-1967. Toen Menno Wigman dat boek voor het eerst in handen kreeg, begon hij al snel een reeks gedichten te schrijven. Tijdens zijn eerste afspraak met beeldend kunstenaar Diana Scherer vertelde Wigman vol enthousiasme over zijn fascinatie voor Moord in Rotterdam. Tot zijn grote verbazing bleek Scherer een reeks foto’s gemaakt te hebben die eveneens waren geïnspireerd door de politiefoto’s uit Rotterdam.

Niet veel later werden Wigman en Scherer geliefden en besloten ze hun werk te bundelen in 'De vrede moe'. Het resultaat is een indrukwekkend boekwerk waarin het fenomeen moord op alle denkbare wijzen wordt belicht. De vertaling naar het Engels werd verzorgd door John Irons en de vormgeving was in handen van Willem van Zoetendaal.

Boekgegevens

Foto's: Diana Scherer
Gedichten en voorwoord: Menno Wigman
Tweetalig / Engelse vertaling: John Irons
ISBN: 978 94 90687 67 0
Formaat: 15x21 cm
32 pagina's
nur 306
Prijs: € 17,50

 

Eveneens bij Azul Press verschenen

 

Recensies

 

De vrede moe / The Peace Weary bevat de donkere maar wonderschone bloemen ontsproten aan de vruchtbare samenwerking en liefde van Menno Wigman en Diana Scherer. Lees de hele recensie > hier
De Contrabas - Willem Thies

Er valt veel te genieten aan deze nieuwe uitgave.
Tzum - Henry Sepers

Het boekje is met veel gevoel voor schoonheid gemaakt.
...
Bij het laatste gedicht is ook een foto afgebeeld van een porseleinen popje op een granieten vloer, met het hoofd op een doucheputje. Dan zie je dat een voetje is afgebroken. En besef je hoe je in de hoofden van de daders bent gaan zitten bij lezing van de gedichten.
Coen Geertsema – Passionate Platform

Stadsdichter Menno Wigman en kunstenaar Diana Scherer leefden hun fascinatie voor moordlust uit in De vrede moe, een bundel foto's en gedichten, geïnspireerd op oude politiefoto's.
Daniël Bertina - Het Parool

 

Lotje IJzermans over "De vrede moe'.

 

Dichter en fotografe

 

 

Menno Wigman (1966) is dichter, essayist en vertaler. Van 2012 tot 2014 was hij stadsdichter van Amsterdam.

In 1997 debuteerde hij met ’s Zomers stinken alle steden. Zijn bundel Zwart als kaviaar (2001) werd bekroond met de Jan Campertprijs. In oktober 2004 verscheen zijn derde, binnen twee maanden herdrukte bundel Dit is mijn dag. Zijn laatste bundel Mijn naam is Legioen (2012) beleefde vijf drukken.

Naast dichter is Wigman vertaler van Charles Baudelaire, Gérard de Nerval, Rainer Maria Rilke, Leopold Andrian en Else Lasker-Schüler. In 1998 verscheen Wees altijd dronken, een bloemlezing met vijftig Franse prozagedichten uit het fin de siècle.

In 2006 verscheen zijn essaybundel Red ons van de dichters.

 

 

Diana Scherer (1971) is beeldend kunstenaar. In 2012 verscheen haar veelgeprezen fotoboek 'Nurture Studies' bij Van Zoetendaal Publishers.

Voor meer informatie > klik hier

 

Enkele pagina's uit het boek

 

 
     
 
     
   

 

 

terug «