Home

 

- Alle boeken

- Azul Art

- azul international magazine

- Ook bij ons verkrijgbaar

 

Bestellen

 

Contact

 

Nieuwsbrief

Aanmelden »


Azul Press | unsere Deutsche Bücher »  

 

 

 

 

 

 

Ralf Thenior - De verheerlijking van de champignon  

Ralf Thenior

De verheerlijking van de champignon

 

De gedichten van Ralf Thenior proosten op het leven. Met volle teugen wordt erin gegeten en gedronken. Er wordt verwezen naar films en muziek. Je vindt gedichten met een nieuwsgierigheid naar de ander, of die nu in Birma of in Newcastle woont, iedereen is welkom hier.

Het is feest, tot we oud zijn geworden en erbij neervallen. De vertalingen zijn van eenzelfde energieke kwaliteit als de gedichten.
Bianca Boer

Ralf Thenior werd in 1945 geboren in Kudowa (Kudowa Zdroj), Silezië. Hij reisde jarenlang en schreef en studeerde o.a. aan de Universiteit van Saarland. Vanaf 1969 begon hij literatuur te publiceren in kranten, tijdschriften en bloemlezingen en in 1977 publiceerde hij zijn eerste boek met gedichten en korte verhalen. Naast poëzie publiceerde hij kinder- en jeugdboeken, toneelstukken en hoorspelen. Sinds 1987 woont en werkt Thenior in Dortmund.

 

 

Boekgegevens

Gedichten: Ralf Thenior
Vertaling: Tsead Bruinja
ISBN: 978 94 92401 24 3
Formaat: 15x21 cm
152 pagina's
nur 306
Prijs: € 15,00

 

of bij bol.com > klik hier

of rechtstreeks bij onze uitgeverij > klik hier

 

 

Ralf Thenior

 

Nils Chr. Moe-Repstad  

Ralf Thenior werd in 1945 geboren in Kudowa (Kudowa Zdroj), Silezië. Hij reisde jarenlang en schreef en studeerde o.a. aan de Universiteit van Saarland. Vanaf 1969 begon hij literatuur te publiceren in kranten, tijdschriften en bloemlezingen en in 1977 publiceerde hij zijn eerste boek met gedichten en korte verhalen. Naast poëzie publiceerde hij kinder- en jeugdboeken, toneelstukken en hoorspelen. Sinds 1987 woont en werkt Thenior in Dortmund.

 

 


 

 

 

Ruth Lillegraven - Sikkel  

Ruth Lillegraven

Sikkel

 

Ergens aan de Noorse zuidwestkust in de negentiende eeuw. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de jonge boer Endre, maar dan wordt hij ziek en bedlegerig en moet zijn boerderij verkopen. Wie is hij zonder de rechten en plichten waarmee hij geboren is en waar leeft hij nu voor? Dan komen de boeken die hem mee de wereld in nemen.

Sikkel is een verhaal over een eenvoudig, maar ook groots leven. Over een tijd die niet meer bestaat, maar nog wel herkenbaar is. Het is ook het verhaal over Endre en Abelone die een eigen taal moeten ontwikkelen om weer met elkaar te kunnen praten.

Ruth Lillegraven (1978) is sinds 2005 schrijver. Sikkel is haar vierde dichtbundel. Na Sikkel verschenen nog twee dichtbundels, waarvan één voor kinderen. Ze heeft ook een roman geschreven en verschillende kinderboeken. In het najaar van 2018 verschijnt haar eerste misdaadroman.

 

Over Sikkel in de Noorse pers

 

‘Een bewegend, helder en welluidend levensloopgedicht, overgebracht met overweldigende gevoeligheid voor mens en natuur.’ — Maya Troberg Djuve, Dagbladet

‘Lillegraven brengt het platteland en de natuur zo tot leven dat je bijna het gras en de bladeren kunt ruiken, de warmte van de zon kunt voelen en de sneeuw op het erf kunt horen vallen.’ — Dagsavisen

‘Ruth Lillegraven heeft weer een sterk boek geschreven. […] Sikkel geeft ons een inkijkje in een leven dat voorbij is en in hoe het had kunnen zijn.’ — Mette Bleken, Hardanger Folkeblad

 

 

Boekgegevens

Gedichten: Ruth Lillegraven
Vertaling: Liesbeth Huijer
ISBN: 978 94 92401 27 4
Formaat: 15x21 cm
134 pagina's
nur 306
Prijs: € 15,00

 

of bij bol.com > klik hier

of rechtstreeks bij onze uitgeverij > klik hier

 

 

Ruth Lillegraven

 

Nils Chr. Moe-Repstad  

Ruth Lillegraven (1978) debuteerde in 2005 met haar bundel Store stygge dikt (Big Bad Poems). In de jaren daarna verschenen een roman, vele kinderboeken en nog vijf dichtbundels waaronder de bundel Sikkel (Sigd) waarvoor ze de Nynorsk litteraturpris 2016 kreeg.

Sikkel vertelt in gedichten het verhaal van het eenvoudige maar tegelijkertijd grootse leven van Endre, een jonge boer op het Noorse platteland aan het eind van de negentiende eeuw. Als hij ziek wordt en niet meer kan werken, dringt de vraag wie of wat hij nog is zich op. Het antwoord vindt hij in de boeken die hem de wereld doen ontdekken en hem helpen een nieuwe taal te vinden om met zijn grote liefde Abelone te kunnen blijven praten.

 

 


 

 

 

 

Hans van de Waarsenburg - Paricutin  

 

Hans van de Waarsenburg

Paricutín

Zijn eerste reis naar Mexico bracht dichter Hans van de Waarsenburg naar de staat Michoacán, op weg naar de vulkaan Paricutín. Hij maakte deze reis met de in Mexico-City wonende beeldend kunstenaar Jan Hendrix.
Tijdens deze tocht hield hij een dagboek bij, dat na thuiskomst in een la verdween. Dit verslag van een enerverende tocht door het binnenland van Mexico is naast een reisdagboek ook het verhaal van een inspirerende vriendschap.

De omslag is een originele zeefdruk (50 cm x 67 cm) van Jan Hendrix, oplage 100 exemplaren.

 

 

 

 

 

 

 

Hans van de Waarsenburg - Paricutin

 

Boekgegevens

Tekst: Hans van de Waarsenburg
Zeefdruk: Jan Hendrix

Samenstelling Riët Amesz, Hans van Eijk
Vertaling Peter Boreas
Vormgeving Edwin Smet
Met dank aan Eva Tas Foundation

ISBN: 978-94-92401-22-9
Formaat: 22x27 cm
92 pagina's
nur 508
Prijs: € 50,00

 

 

Rechtstreeks bij onze uitgeverij

 

Hans van de Waarsenburg (1943-2015) publiceerde vele dichtbundels, waaronder Een Rijbroek uit Canada, Keuze uit de gedichten 1965-2015 (Amsterdam, 2016). Hij kreeg diverse literaire prijzen, waaronder de Jan Campertprijs en las zijn gedichten op internationale festivals in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika en Indonesië.

Jan Hendrix (1949) woont en werkt sinds 1978 in Mexico. Hij ontving de ‘Order of the Aztec Eagle’ voor zijn werk. Het werk (zeefdrukken, architecturale installaties, glasetsen) komt voort uit zijn fascinatie voor landschappen, het firmament, de zee. Hij werkte samen met diverse schrijvers en dichters. Solo- en groepstentoonstellingen vonden plaats in Mexico, Europa, Verenigde Staten, Azië en Afrika.

 

 


 

 

 

Peter van Vlerken - De moedermoordenaar  

Peter van Vlerken

De moedermoordenaar

Op 7 augustus 2014 doet de politie in het Brabantse Aalst een macabere ontdekking. In een vrieskist in een woning aan de Ericalaan wordt het lichaam aangetroffen van een 66-jarige vrouw. In een andere vrieskist liggen haar twee honden. Gearresteerd wordt de 40-jarige zoon des huizes.
In een briefje dat hij heeft klaargelegd, bekent hij zijn moeder om het leven te hebben gebracht. Hij verklaart het te hebben gedaan op haar verzoek. De honden vertelt hij te hebben gedood omdat ze na zijn daad zo heftig tekeergingen dat hij het niet langer kon verdragen.

Voor journalist Peter van Vlerken was de zaak aanleiding voor het schrijven van zijn debuutroman. De moedermoordenaar is tevens gebaseerd op Het verhaal van Orestes uit de Griekse mythologie. Orestes doodde zijn moeder Klytaimestra omdat zij zijn vader Agamemnon had vermoord. Eerder had Agamemnon zijn oudste dochter Iphigenia geofferd om Troje te kunnen veroveren.

 

 

Boekgegevens

Auteur: Peter van Vlerken
ISBN: 978-94-92401-20-5
Formaat: 14x21 cm
214 pagina's
nur 3016
Prijs: € 18,45

 

 

 


 

Het nieuws en de uitgaven van 2017 van Azul Press vindt u > hier

Het nieuws en de uitgaven van 2016 van Azul Press vindt u > hier

Het nieuws en de uitgaven van 2015 van Azul Press vindt u > hier

Het nieuws en de uitgaven van 2014 van Azul Press vindt u > hier

Het nieuws en de uitgaven van 2013 van Azul Press vindt u > hier