Boeken

 

 

Hans van de Waarsenburg - gedichten

Fons Lemmens - etsen

Werken op papier

'Werken op papier' bevat negen gedichten van Hans van de Waarsenburg en 10 zeefdrukken van Fons Lemmens.
Het geheel zit in een hardcover omslag en die weer in een een kassette.
Oplage: 75 exemplaren, genummerd en gesigneerd door Hans van de Waarsenburg en Fons Lemmens.
Prijs: € 125,-

Meer informatie hier

 

 

 

 

Menno Wigman - De vrede moe

 

Menno Wigman - gedichten

Diana Scherer - foto's

De vrede moe / The Peace Weary

Tegen het eind van de negentiende eeuw beweerde de Franse dichter Mallarmé dat alles op de wereld bestond om uit te monden in een boek. Hij had misschien net zo goed kunnen beweren dat elk boek bestaat om weer een ander boek voort te brengen.

'De vrede moe' is geboren uit 'Moord in Rotterdam' (1994), een boek met een stuk of honderd indringende politiefoto’s uit de periode 1905-1967. Toen Menno Wigman dat boek voor het eerst in handen kreeg, begon hij al snel een reeks gedichten te schrijven. Tijdens zijn eerste afspraak met beeldend kunstenaar Diana Scherer vertelde Wigman vol enthousiasme over zijn fascinatie voor Moord in Rotterdam. Tot zijn grote verbazing bleek Scherer een reeks foto’s gemaakt te hebben die eveneens waren geïnspireerd door de politiefoto’s uit Rotterdam.

Niet veel later werden Wigman en Scherer geliefden en besloten ze hun werk te bundelen in 'De vrede moe'. Het resultaat is een indrukwekkend boekwerk waarin het fenomeen moord op alle denkbare wijzen wordt belicht. De vertaling naar het Engels werd verzorgd door John Irons en de vormgeving was in handen van Willem van Zoetendaal.

 

Boekinformatie

Gedichten: Menno Wigman
Fotografie: Diana Scherer
Engelse vertaling: John Irons
ISBN: 978 94 90687 67 0
Formaat: 15x21 cm
32 pagina's
Prijs: € 85,00

Meer informatie hier

 

 

terug «